Barnets første ... suttesnor?

“Ej se, hun kan gå!”

Ja det er vildt, når ens barn tager det første skridt. Eller siger det første ord. Kampen er uendelig – er det mor eller far, som bliver sagt først? Eller er det kammaraten fra dagplejen, der bliver sagt først, for se så, er det straks værre. Uanset hvad, er alt, hvad barnet gør, første gang utroligt vigtigt. 

Det er noget, der hos én som forældre, sætter sig fast i én, og det bliver ofte markeret i diverse fotoalbum med mere. Det kan dog også være barnets første potte-besøg. Ja, selv de små ting, tæller stort hos den mest stolte forældre. 

I mange hjem findes også målestokken, hvor man sætter barnet op af væggen, og derefter sætter kryds alt efter, hvor højt barnet et blevet. På den måde kan man hele tiden se, hvor stort barnet har været og ikke mindst hvor lille det også var engang. Det er både sjovt for både børn og voksne. 

Men hvad så med barnets først sut?

Jo, ser du: Den må vi altså ikke glemme. Barnets første sut er nemlig også noget, der betyder utroligt meget for et barn. Barnet kan ofte have en yndlings sut, og for nogle børn, kan det være rigtigt svært at komme af med sutten igen. 

Af samme årsag kan sutten være barnets kæreste eje, og det er derfor helt forfærdeligt, hvis barnet går hen og mister den – og det kan jo ske, at mor og far ikke ALTID holder øje med, hvor barnet lige smider eller kaster sin sut.

Her er det lige præcis, at en suttesnor kan komme til sin ret! Hvad er suttesnor, tænker du så? Det er den der sidder i sutten, og som du kan hæfte fast på barnets tøj – altså render den ingen vegne. Du kan læse mere om dem lige her og se det store udvalg: https://børnebutikken.dk/suttesnore-kits-saet-458/.