Hvad smager forskelligt spiritus af?

13 December 2022 Anders Hansen

editorial

Al spiritus smager forskelligt. Nogle gange kan man ikke smage alkoholen, og andre gange kan det være svært at drikke spiritus, fordi det stinker. Det er forskelligt fra spiritus til spiritus, hvor meget alkohol der er i dem. Der er også spiritus, som man ikke må købe, fordi det er for unge. Dette blogindlæg vil fortælle om de forskellige slags spiritus og hvad de smager af.

Forskellige spiritus har forskellig smag og styrke. Vodka er normalt klar og har en sprød, skarp smag, der kan være blød eller skarp afhængigt af mærket. Gin har en smag af enebær med blomsternoter og et strejf af citrus, mens whisky er røget, sød og træagtig (køb whisky her.). Brandy har en tydelig smag af brændt sukker sammen med et strejf af egetræ, mens rom har en sødme fra den melasse, der anvendes ved destillationen. Tequila har en jordagtig smag med noter af agave og peber.

Spiritus / whisky

Vær varsom med spiritus

Når du drikker alkohol, bør du kende dine grænser for at være sikker. Lad være med at blande drinks eller tage shots, hvis du ikke er sikker på, hvad de er, fordi de kan indeholde høje niveauer af alkohol, som kan gøre dig syg eller kan endda forårsage alkoholforgiftning. Du må heller ikke drikke på tom mave, for det kan give dig kvalme eller svimmelhed.

Når du drikker spiritus, er der også visse etiketteregler, som du skal følge. Hold altid glasset med to hænder, når du tager en slurk, og skænk aldrig op til dig selv – bed altid en anden om at gøre det for dig. Du bør heller aldrig lade en flaske stå åben eller ufuldstændig, medmindre værten har sagt andet; det betragtes som uhøfligt og respektløst. Endelig skal du forsøge at undgå at blande for mange forskellige typer alkohol sammen, da det kan give dig dårlige tømmermænd senere hen.

Dette er blot nogle af de ting, som du skal vide om spiritus, før du selv prøver det.

More articles