Sådan kan man også lave varmeisolering!

25 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu om dage er der mange tekniske metoder, hvorpå man kan lave varmeisolering, så man ikke alene isolerer godt, men så man også kan isolere tæt og få selv de mindste sprækker med, så der er varmt helt tæt omkring; og man kan måle det efter og nogle gange regulere det.

Sådan har det jo ikke altid været, og nogle gammeldagsmetoder bruger man stadig den dag i dag til at isolere med, så vi vil tage dig en tur ned ad historiens allé, hvor vi skal se på, hvordan man har isoleret gennem tiden for at holde på varmen.

Måske vil du blive overrasket over, hvordan man blandt andet har gjort det, eller også tænker du ikke over, hvordan man har gjort det og stadig gør det.

Men vi starter lige med at slå et slag for nogle, der udfører opgaver med varmeisolering nu om dage: https://nytechisolering.dk/teknisk-isolering/varmeisolering

Varme kan skaffes på mange måder

Man kan skabe varme på mange måder, det ved du nok godt, men det er jo ikke at isolere varmen på samme måde, så man kan diskutere, om en varmekilde, man varmer op, er varmeisolering, eller det bare er et sted, man får varme fra.

De fleste vil nok sige, at det er en varmekilde, for varmeisolering skal jo gerne være konstant, om man varmer op for det eller ej.

Dyr varmeisolerer sig ved at spise, så de kan klare sig ved at gå i hi, men lever de i kolde egne, så er de generelt også tykke med fedt, så det kan holde på varmen for dem.

Angående huse har man isoleret med næsten alt mellem himmel og jord fra hø til halm, som man også har bygget husene af.

Man har jo oftest måtte bruge de remedier, man lige havde ved hånden og være kreativ – og sådan må man stadig gøre visse egne i verden.

Men den bedste varmeisolering får man fra dem, vi henviste til i starten.

More articles