Pudsning af væg: Er det nødvendigt?

28 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan groft sagt sige, at i det lange løb så er en pudsning af væg nødvendigt i det ene eller andet omfang, men måske ikke på kort sigt – men dog på lang sigt.

Det vil vi forklare lidt om i denne artikel.

Har du for eksempel nogensinde set de famøse new yorker-lejligheder eller nogle, der er inspireret derefter?

Disse er ofte kendetegnede ved deres rustikke look, hvor man bevarer indretningen, som var det stadigvæk en gammel lager- eller opbevaringshal, hvor der højt til loftet, der er direkte overgange til hvert lokale, og hvor man højst indsætter nogle skillevægge til at separere disse.

Men nok mest bemærkelsesværdigt ved disse, som langt de fleste mennesker husker dem for, så er væggene stadig fremstående med deres murstene, hvor der er gammelt puds, maling og huller til skruer i samt andre skader.

Disse “skader” og den lemfældige tilstand er nu gået hen og blevet moderne og noget, som man ønsker at bibeholde, fordi det netop giver et rustik arbejder-look af, at her har man at gøre med en bygning med historie, hvor patinaen står frem.

Faktisk var den slags også populært for flere årtier siden i Danmark, hvor man lod murstensvæggene stå frit fremme, dog uden puds, huller og skader i sig.

Dette kan man sagtens lade stå i en kortere periode, hvis der er isoleret godt nok, men så når andre flytter ind, eller man prøver at sælge nævnte lejlighed eller bygning, så kan det godt svare sig at pudse den op og enten male den eller sætte noget andet på den.

Det er jo nemlig ikke sikkert, at den næste ejer ønsker samme udseende, men mere ser en ramponeret væg, der skal istandsættes, og så taber du på købet, fordi der ønskes afslag.

Ligeledes er det måske ikke så smart, hvis man får små størrelser på besøg eller selv får børn, der kan komme til skade på disse vægge med gamle skruer, søm og andet i.

Flere Nyheder