Pudse væg væg indendørs og udendørs

01 maj 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan af gode grunde godt undre sig over, om processen med at pudse en væge ned indendørs foregår på samme måde, som når man skal have pudset en væg ned udenfor.

I og for sig kan man sige, at selve fremgangsmetoden, materialerne og videre er det samme, om væggen, der skal pudses, vender indad eller udad fra huset.

Dog er der andre ting, man skal være opmærksom på, når man vælger at få pudset en væg ned udenfor, end når denne skal pudses ned indenfor, om det så er den samme væg, der både vender udad og indad fra en bolig, eller om der er tale om to forskellige vægge.

Du kan finde artikler om, hvorfor man vælger at pudse vægge ned, og hvad man æstetisk og praktisk får ud af at gøre det, og hvad man ender med af resultat ved ikke at gøre det.

Ligeledes kan du støde på artikler, der mere indgående beskriver, hvordan man rent praktisk pudser vægge ned, eller hvornår man skal bede professionelle fagfolk om at gøre det.

Men det er også vigtigt at påpege, hvad man skal have in mente, når opgaven handler om at pudse vægge ned, og det kan være nogle elementer, man måske ikke lige overvejer, hvis man selv vil gøre det, når man har indkøbt materialerne, fundet det rette tøj frem og måske fået hjælp til dette fra venner, familie eller andre.

For eksempel er det vigtigt, at der er skærmet godt af, hvis nu det begynder at blæse. Det kan være via et læhegn eller overdækning ved den givne væg. For det kan godt komme til at svine lidt, når man skal pudse vægge ned.

Hvis det ligefrem begynder at regne og blæse samtidig, er det nok smartest at udskyde arbejdet til en dag, hvor det er tørvejr, og man kan udføre arbejdet uden forstyrrelser.

Flere Nyheder