Køb brugte biler uanset om du bor i Fredericia eller København

20 October 2020 Maya Hindsberg
Køb brugte biler uanset om du bor i Fredericia eller København

Uanset om du bor i Fredericia eller i København, kan det tænkes, at du har brug for en bil. Nok mere, hvis du bor i Fredericia eller en anden mindre by i Danmark, hvor en bil er nødvendig for at komme rundt. Men det kan være svært at gennemskue bilens faktiske værdi og hvor god stand bilen faktisk er og da en bil er et stort køb, vil man helst ikke begå en fejl.

Derfor vil vi her prøve at hjælpe med at fortælle, hvad der er godt at være opmærksom på, når du skal købe en brugt bil.

Lav dit forarbejde og undersøg markedet, før du køber din bil

Det er en stor fordel for dig at have undersøgt markedet for den type bil, du vil have, inden du beslutter dig for at købe en.

Det vil du, for at være helt sikker på, hvilket prisniveau billen ligger på. Det kan du gøre ved hjælp af f.eks. bilhandel, som har en stor database over prisen på brugte biler. På den måde sikre du dig, at du ikke betaler overpris.

Når du er igang med at se på pris, så husk at sammenlign forholdet mellem prisen og antallet af kilometer som bilen har kørt, altså kilometertallet.

Vær opmærksom på standen af bilen

Der er rigtig mange danskere, der køber deres bil brugt, hvilket giver god mening, det er billigere og tit kan man finde en god bil.

Men der er også rigtig mange der falder i den fælde at forveksle godkendelse ved seneste syn med at bilen dermed kører fejlfrit og er i god stand. De to ting er dog ikke lig med hinanden. Det, at bilen er blevet godkendt ved et syn, betyder blot at den lovligt gerne må køre på vejene. Godkendelsen giver altså ikke en ide om bilens stand.

More articles