Kend faldgruberne, når du køber bolig

06 February 2018 Camilla Skøtt

editorial

Det er en stor beslutning at købe en bolig. Ikke kun fordi du rykker dine egne og familiens rødder op for at plante dem et nyt sted, men også fordi det er en stor økonomisk investering. Sandsynligvis den største i dit liv. Og netop derfor er det vigtigt at kende til de faldgruber, der kan opstå undervejs i en bolighandel, så du ikke ender med at købe katten i sækken.

Mange boligkøbere er af den holdning, at den generelle boligadvokatpris er for høj, men hvis du tager omstændighederne og risiciene i betragtning, så slipper du billigt, når du betaler knap 6.500 kr. for en boligadvokat. Han eller hun kan nemlig udpege præcis, hvor faldgruberne er, hvad du skal være opmærksom på og hvilke ting, der taler for et nedslag i købsprisen.

Forstå købsaftalen

Købsaftalen er det dokument, der bekræfter handlen mellem dig og sælger. Aftalen er udfærdiget af sælgers mægler, og den har sælgers interesser for øje – ikke dine. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i aftalen, og det er blandt andet her, boligadvokaten kommer ind i billedet. Han eller hun tydeliggør alle dele af aftalen og de mulige konsekvenser, det enkelte punkt medfører. Har man ikke juridisk og økomisk erfaring med bolighandel, så kan det være svært at gennemskue købsaftalen og de medfølgende dokumenter.

Når købsaftalen og alle aspekter af handlen er gennemgået, så har du et velfunderet overblik at handle ud fra. Er der eksempelvis forhold ved boligen, der gør det muligt at få et nedslag i prisen? Eller ting der skal på plads, inden du vil underskrive? Mulighederne er mange, og med en boligadvokat ved din side, er det nemmere at sætte fingeren på de enkelte punkter.

Glem ikke advokatforbeholdet

Mange går på jagt efter drømmeboligen, uden at søge rådgivning hos en advokat først, og det er der som udgangspunkt ikke noget galt i. Du skal bare huske, at få tilføjet et advokatforbehold i købsaftalen. På den måde har du nemlig mulighed for at komme ud af købet uden omkostninger, hvis advokaten opdager faktorer, der gør handlen uhensigtsmæssig at gennemføre.

Boligkøbere spørger ofte sig selv, om en boligadvokat virkelig er pengene værd. Men hvis du vil sikre dig selv både juridisk og økonomisk samt sove trygt om natten, så kan du roligt investere lidt penge i en specialiseret advokat. Det er alle pengene værd, og du får en rådgiver med på sidelinjen, som udelukkende varetager dine interesser.

More articles