Kanelsnegle – et hit til børnefødselsdagen

15 April 2018 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du er i tvivl om, hvilken type bagværk, du skal servere til børnefødselsdagen, hvor der også kommer voksne, bør du overveje kanelsnegle. De fleste kan lide det søde og velsmagende bagværk, og netop kanelsnegle forbinder man ofte med lidt ekstra selvforkælelse og festlige lejligheder. De lækre snegle egner sig der ud over særdeles godt til et blandet selskab, da du helt selv kan bestemme størrelsen, tykkelsen og højden på sneglene. Således kan du bage mini-snegle til ungerne og lidt mere velvoksne eksemplarer til resten af selskabet.

Kanelsnegle – bagværket med de mange kombinationsmuligheder

Udover størrelsen på kanelsneglene, kan du også variere mængden af fyld samt hvilken type pynt, du foretrækker at komme oven på sneglen. Den helt klassiske, gammeldags kanelsnegl er pyntet med sukkerglasur fremstillet på flormelis og vand – denne variant går rigtig fint i spænd med det søde og krydrede fyld, som består af smør, sukker og kanel. Der er dog også mulighed for at pynte kanelsneglene med chokoladeglasur, hindbærglasur eller krymmel, eller blot drysse de nybagte, lune snegle med flormelis.

Bag kanelsnegle sammen med børnene

Det er nemt at bage kanelsnegle selv – så nemt, at der absolut ingen grund er til at købe dem hos bageren. Og fordi det er så nemt, kan du sagtens involvere børnene i processen. Det er både lærerigt og sjovt at bage – og kanelsnegle er en nærmest garanteret succesoplevelse! Fremgangsmåden, når du skal bage gammeldags kanelsnegle, er som følger: Varm smør og mælk langsomt op. Mælken må ikke koge, men smørret skal smelte ud i mælken, som skal være fingervarm. Gær og dernæst sukker og salt opløses i mælk og smør blandingen, under omrøring. Hernæst tilsættes melet gradvist sammen med en smule kardemomme og røres – evt. i en røremaskine – til dejen er glat og smidig.

Dejen får lov at hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka fyrre minutter. Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel på cirka 20 x 30 cm, på hvilket fyldet smøres ud. Så rulles rektanglet sammen, og sneglene skæres ud. Den løse dej-snip lægges ind under sneglen, så den ikke går løs under bagning. Evt. kan sneglene anbringes i forme – for eksempel silicone muffin-forme – hvis du gerne vil have de lidt kompakte snegle. Sneglene skal have lov at efterhæve i fyrre minutter, inden de stilles i en forvarmet ovn ved 225 grader Celsius i cirka 8 minutter.

God fornøjelse med bagningen!

More articles