GLS gør det godt

17 September 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du nogensinde har haft arbejde i en logistik- eller lagervirksomhed, hvor du har været i tæt kontakt med leveringsfirmaer, så har du formentlig med stor sandsynlighed oplevet, at der mere end én gang er dukket et bud op fra firmaet GLS til at levere og modtage pakker til videre forsendelser.

Og det er også med god grund, at mange firmaer – og private mennesker – vælger dette firma som enevældig leverandør af leveringsservice til deres virksomhed.

GLS er faktisk en virksomhed, der har sin oprindelse i Holland, hvor firmaet blev oprettet tilbage i 1999 og har hovedsæde i landets hovedstad, Amsterdam. Firmaet bliver i dag ejet af Royal Mail, der er en postvirksomhed fra Storbritannien.

Det, som vi kender som GLS Danmark, er et opkøb af det danske firmae Pakke-Trans, der var blevet stiftet tilbage i 1981 af en håndfuld vognmænd. Dette opkøb skete i år 2000.

Hvad gemmer der sig bag “GLS”-navnet? Jo, der er tale om en forkortelse, der dækker over ordene: “General Logistics Systems,” hvoraf det udredt tydeligt fremgår, at der her er tale om en logistikvirksomhed.

GLS har slået deres navn godt fast i specielt Europa, hvor de er tilstedeværende i 42 lande og således er den tredjestørste virksomhed af sin art i nævnte verdensdel.

Hvis man skal give en fornemmelse af, hvor specifikt stort firmaet er, så havde de i årene 2011/2012 engagement med over 200.000 kunder, hvilket rundt regnet blev til 375 millioner pakker, og det svarer så til en omsætning på 1.8 milliarder euro.

Hvis man kigger i deres samlede garagekapacitet, vil man finde over 16.500 køretøjer.

Har du nu også tænkt dig at benytte GLS, så foreslår vi, at du tilgår følgende link, så du kan regne dig frem til, hvad det vil komme til at koste dig at sende lige din forsendelse med firmaet:

https://www.pakke.dk/gls

More articles