Flowerpot giver både design og rette belysning

01 september 2019 Søren Black

editorial

Flower power gav inspirationen

Den danske designer Verner Panton er kendt som en af de mest toneangivende designere, vi har haft herhjemme. Han huskes bedst for sin indsats med at fremstille møbler, belysning og rumdesign. Specielt er han blevet kendt for at eksperimentere med nye former og kraftige farver. Ved at eksperimentere lykkedes det Panton at skabe en sand klassiker inden for bordlamper. Her er der naturligvis tale om Flowerpot serien, der så dagens lys i 1968. Denne lampeserie var inspireret af 60’ernes og 70’ernes flower power revolution. Men selvom lamperne altså var inspireret af en svunden tid, så er de stadig utrolig populære i både offentlige rum, private virksomheder og i folks ejendomme.

Pendler og bordlamper med fantastisk belysning

Verner Pantons Flowerpot lamper er kendetegnet ved, at to halvkugler mod hinanden sikrer, at lyset aldrig kommer til at blænde dig. Lamperne er altså ikke bare utrolig smukke at se på, de sikrer også en fantastisk belysning, der hvor de findes. Panton startede med VP1 Pendlen i Flowerpot serien, men ret hurtigt blev den så populær, at den blev fulgt op af en stor VP2 pendel, og endelig kom så de to bordlamper, der blev kendt som VP3 og VP4. Men det var ikke kun herhjemme, at Flowerpot blev uhyre populær. I Tyskland vandt lampeserien i 1972 designprisen Gute Form Bundespreis.

Find din Flowerpot på nettet

Verner Pantons Flowerpot bordlampe og pendler kan fås i mange forskellige typer og farver, så du altid kan finde den belysning, der passer bedst til den stil, du har derhjemme. Siden lamperne kom frem i 1968 er serien blevet udvidet lidt, så du i dag også kan få Flowerpot i for eksempel kobber og lys mat grå. Det mest oplagte er at starte din investering i Verner Pantons produkter på Andlight.dk. Her finder du al den inspiration, du måtte have brug for til at sikre dig den rette belysning fra den store danske designer.

Se mere på:

https://andlight.dk/shop/verner-panton-flowerpot-635c1.html

Flere Nyheder