Et stilistisk virkemiddel med pusning af væg

06 maj 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du nogensinde overvejet, at det måske bedst af alt kunne svare sig at foretage pudsning af væg i form af blot en enkelt af slagsen og så undlade at pudse de andre ned?

Hvis du er lidt af den type, der lider af rengørings-vanvid eller OCD, så vil du måske slå korsets tegn og sige, at det aldrig kunne falde dig ind at gøre den slags, da det ødelægger det samlede indtryk.

Det svarer lidt i dit stille sind til, at man vælger at male kun en enkelt væg eller sætte tapetet op på blot den ene af væggene i et rum med fire vægge, og så lade resten så ubehandlet det.

Faktisk kunne det aldrig falde dig ind at gøre den slags.

Men læs denne artikel til ende og hør ad, hvorfor det måske kan give en helt anden stemning og kontrastfyldt oplevelse, der ikke handler om misligeholdelse, når man nøjes med kun at pudse en enkelt væg ned – eller måske to af slagsen.

Når man pudser en væg ned, så er det jo med henblik på at gøre væggen pæn igen og helst få en ren og glat overflade, som man så kan male, sætte tapet på eller bygge et træværk ovenpå.

Hvis man ikke gør dette, så kan det være svært at benytte ovenstående metoder, hvorfor man ender med en væg, der kan se lidt rustik ud og ikke-vedligeholdt.

Men faktisk er det en stil i sig selv, der blandt andet er populær i New York og andre boheme-områder i verden, fordi det giver et mere råt og levende udtryk end det pæne og mondæne, man ellers ser ved en pudset væg.

Det er ikke farligt at have en upudset væg, og prøv så at forestil dig, hvis du bare pudser en væg ned, der kan stå pæn og fin modsat de andre vægge?

Dette kan give dig fornyet inspiration til at se dit hjem anderledes.

Hvorfor måske ikke vælge at pudse færre vægge ned endda?

Flere Nyheder