En flishugger decimerer tingene gevaldigt

21 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Forestil dig lige, at du har fældet en masse gamle træer i Holstebro, at nogle gamle træstubbe skulle fræses op samme sted, at du have en masse grene liggende fra noget havearbejdet eller lignende, hvor du har en masse træ, som du skal af med.

Noget af det kan måske hugges i mindre stykker og bruges til at tænde op med, hvis du har en kamin eller pejs, men måske er noget af det for vådt, gammelt eller råddent til, at det kan bruges på den måde – eller du har ikke en pejs eller kamin.

Men du vil jo stadig gerne udnytte træet, for det skal ikke bare gå til spilde ved at blive smidt på genbrugspladsen eller sat ild til på en bålplads. Den slags forurener også.

Så kan det være praktisk at bruge en flishugger i Holstebro, så du kan omdanne de store træstykker til brugbart flis.

For det første kan du komme af med alt det træ, som du netop er ved at fælde det eller samle det sammen, så det fylder mindre.

Dernæst kan du bruge det på mange forskellige måder såsom ved at skulle udlægges på det område, hvor der er pløret, så fliset kan samle regnen op; eller man kan bruge det i en stald til dyr eller udlæg i en mange i et cirkus.

Det er klart, at det nok næppe er noget, som de fleste af os lige har brug for at bruge træflis til, men så kan du jo netop sælge det videre til den slags, så der kommer lidt fortjeneste ud af arbejdet også, hvis du har tilladelse til det.

Sælg det til kræmmermarkedet, festivaler, gårde, cirkusser med videre, der nok hjertens gerne vil tage imod det meste eller alt dit flis, så det ikke går til spilde.

Det handler jo om at genbruge nu om dage.

Flere Nyheder