Bliv klogere på det at komme på et kvindekrisecenter

29 juni 2022 Silje Hansen

editorial

Rundt omkring i landet er der flere forskellige krisecentre, hvor kvinder blandt andet kan søge hen. Her i artiklen kommer vi derfor også til at fortælle mere omkring disse centre, så du har mere viden, skulle du selv få brug for at komme på et. 

Ting du skal vide om et kvindekrisecenter

Bliv indlogeret når du er udsat for vold 

Den første ting du skal vide er, at du kan komme på et kvindekrisecenter, når du er udsat for vold. Du skal dog også være mere end velkommen dette sted, hvis du også oplever trusler om vold. Du kan dermed også se et kvindekrisecenter som et sted, hvor du kan komme hen i tryghed. 

Du kan få et midlertidigt ophold 

Det der er med kvindekrisecentre er, at du kan få et midlertidigt ophold. Og samtidig er der dygtigt personale, som kan tage imod dig, når du ankommer.

kvindekrisecenter

Du kan tage dine børn med 

Det er også vigtigt at understrege, at du gerne må tage dine børn med på et center som dette. Og hvis de skulle være i skolealderen, så tilbydes der også lektiehjælp på stedet, hvis det f.eks. ikke er muligt at komme i skole i en lille periode. 

Der vil desuden også være forskellige aktiviteter for dine børn. For det er selvfølgelig mindst lige så vigtigt, at de kan komme i omgivelser, hvor de stadig bare har plads til at være børn. 

Der tilbydes krise- og traumebearbejdning 

Hvis du har brug for det – og du er klar til at tage imod hjælp, så tilbydes der også krise- og traumebearbejdning. Det betyder, at du kan snakke med voksne og professionelle omkring din situation, og det du netop har oplevet. For hvis du er i en voldelig relation, så kan det sætte sine spor fysisk som psykisk. 

Du kan også læse mere her: https://ellestedet.com/.

Flere Nyheder