Elektriker: sort arbejde lig med udnyttelse af udstyr privat?

31 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Langt de fleste mennesker er stiltiende enige om, at hvis man smårapser fra arbejdspladsen med skriveblokke, kuglepenne, printerpapir og videre, så er det en slags underforståede frynsegoder ved at arbejde i firmaet, så længe man ikke tager i overflod – hele tiden.

Egentlig er det jo tyveri, men der skal jo være en anmelder, før der kan rejses en sag, og så skal man ofte være oppe i den store grad, hvor man enten tager noget vigtigt med hjem, eller man hapser af frokostkassen og andet, som man finder uetisk og stik imod arbejdspladsens selvopfattelse.

Sådan en medarbejder kan man jo ikke have ansat, vil de fleste mennesker og chefer nok tænke, da vedkommende er uærlig og ikke til at stole på – hvad kan personen jo ikke ellers finde på at gøre?

Men så er der også de andre ting, som kan ligge lidt på grænsen, og som måske kun nogle betroede medarbejdere ved besked om, og vi taler ikke om, at man snyder med regnskabet.

Det kan være, at man for eksempel som elektriker i Holstebro tænker, at man kan tage noget arbejdsværktøj med hjem og fikse noget el-arbejde derhjemme, for en ven eller naboen, da det udstyr er bedre end det, man selv har; eller man ikke gider investere i det, fordi man ellers sjældent skal bruge det.

Måske ved chefen besked om dette, har mistanke om det eller bare accepterer det, så længe det ikke griber om sig.

Det er jo lidt svært at afsløre folk i den slags, hvor det for eksempel er lettere at snuppe folk i, hvis de bruger firmabiler til privat kørsel.

Men så er der også en svær overgang fra at bruge firmaets udstyr privat til, at man laver sort arbejde enten løst eller lettere organiseret.

Den slags kommer kunderne og firmaet til gode, men man kan ikke rigtig sidestille det med, når man låner arbejdsudstyr til privat brug.

More articles