Vil du gerne farve dit hår?

23 september 2021 Steffen Hansen

editorial

Der er uden tvivl tidspunkter i ens liv, hvor man overvejer at farve sit hår. Du vil måske gerne puste liv i de triste lokker med en flot ny farve, som kan give dig et helt nyt look. I dette indlæg vil vi komme med tre gode råd til, hvordan du kan få et godt resultat med hjemmefarvning og hvornår det er bedst at gå til en professionel. 

1. Godt med forberedelse

Det er vigtigt, at du forbereder dig godt, før du kaster dig over at farve hår. Et godt tip vil være, at du sætter en lille uges tid af til at forberede dit hår på de kemikalier, som er i hårfarve. Her kan du bl.a. give dit hår en masse fugt med en god hårkur eller hårmaske. Brug også tid på at undersøge forskellige mærker. Du kan ikke nødvendigvis regne med at få den farve, som er på æsken. Det kommer an på, hvilken hårfarve du selv har. Du kan også starte med en simpel skyllefarve fra frisøren. 

2. Når du skal til at farve

Du kan få en veninde til at hjælpe dig med at farve dit hår. Det kan godt være lidt svært at nå alt ens hår, som sidder omme bag på hovedet. Det kan også være, at du har en veninde, som selv har farvet sit hår før og ved hvad man skal gøre. Husk, at du ikke må vaske dit hår dagen før du skal farve dit hår. Du vasker dine naturlige hårolier ud af håret, som faktisk beskytter dit hår mod farven. Ligeledes skal du også undgå at vaske dit hår igen, efter du har vasket hårfarven ud. Det skal have lov til at sidde i og arbejde, før du vasker det igen. 

3. Hvis du vil have lyst hår

Vil du gerne farve dit hår enten helt lyst eller i en vild farve, bør du nok henvende dig til en professionel. Det er som regel nemmere at selv farve sit hår til en mørkere farve end en lysere. Her skal du nemlig ind og bruge afblegning, som ikke er helt ufarligt at arbejde med. Hos en frisør er du i sikre hænder, da de kender til de kemiske processer, som der er ved afblegning af hår. Du kan kontakte en frisørsalon i aalborg eller en tættere på dig, hvis du ønsker at få lyst hår eller. Frisøren vil vurdere om, det kan lade sig gøre og hermed også give dig et vellykket resultat i sidste ende. 

Flere Nyheder