Valget på maling af en enkelt væg

30 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske kan det virke lidt mærkeligt, at man kun har tænkt sig at foretage maling af en enkelt væg, men der kan være forskellige årsager til, at man ser dette nødvendigt – eller bare af lyst.

Det kan tænkes, at farven er falmet på den enkelte specifikke væg, hvis den for eksempel er mest udsat for lyset fra solen eller andet, hvorfor den trænger til at nyt lag maling, hvorefter de ikke-malede vægge stadigvæk tager sig pæne ud.

Måske er der sker mindre skader på væggen, om det så er tapetet, træværket eller murstene, som man lige ønsker at dække med en klat maling.

Der kan man jo ikke bare nøjes med det berørte område, da det ville ligne for meget en lappeløsning. Så kan man lige så godt male hele væggen.

Dog skal man gøre sig bevidst om, hvorvidt man kan nøjes med at male væggen, hvis årsagen er slitage eller skader. Måske skal væggen pudses, inden den kan males til. Og måske skal der flere lag maling til.

Er du virkelig uheldig, er du måske ude i at skulle rive væggen ned.

Grunden kan også sagtens være, at du slet og ret føler, at lige den væg skal have et nyt lag maling, uden der behøver at være tale om skader på væggen eller en falmende farve.

Årsagen kan også være, at du er gået i den kunstneriske retning og synes, at væggen skal have en anden farve på sig, som kan passe i forlængelse af de andre vægges respektive eller ensrettede farver, eller at denne skal stå i kontrast hertil.

Måske har man nogle plakater fyldende på den ene væg eller en form for fototapet på en anden væg, som man vil supplere med en passende farve, når man alligevel er ude i at renovere værelset eller på anden måde gøre det pænere.

Hvad er din grund til at male en enkelt væg?

More articles