Vær omhyggelig med valg af brygudstyr

27 September 2021 Lotte Hindsberg

editorial

De senere par år har der været en stærk stigning i interessen for selv at brygge øl, frem for at købe de sædvanlige øl nede i supermarkedet. Det er blandt andet de mange microbryggerier, der har været med til at fremme interessen. 

Har du lyst til at prøve selv at prøve kræfter med ølbrygning, kan du med fordel starte med at købe et startskit. Med et startskit, kan du nemt afprøve ølbrygningens ædle kunst og få en ganske hæderlig basisøl. Finder du ud af at ølbrygning er noget du gerne vil forsætte med, er næste skridt at investerer i et brygudstyr.

Valg af brygudstyr

Når du skal vælge dit brygudstyr, uanset om det er dit første eller blot det næste, er det vigtigt at sikre, at det er det helt rigtige udstyr, så du ikke skal ud og købe nyt lige med det samme. Du kan med fordel få råd og vejledning af butikkens medarbejdere, der har et indgående kendskab til de forskellige brygudstyr. 

Det er vigtigt at det brygudstyr du til sidst vælger, passer til den type øl du gerne vil brygge, samtidig med at det er tilstrækkeligt fleksibelt til at du kan eksperimenterer med andre øltyper. Det skal også have en størrelse, som giver plads til at udvide, samtidig med at udstyret ikke skal være så stort, at du aldrig kan komme til at udnytte kapaciteten, med mindre du starter dit eget microbryggeri.

Det er også vigtigt at du kan få reservedele og evt kan udvide med ekstra udstyr.

I gennem flere årtusinder har hjemmet selv brygget deres egen øl, det skete i bryggerset og det er herfra at ordene ølbrygning og bryggermester stammer fra. Det første bryggerlaug blev dannet i København i 1525, hvor mændene overtog ølbryggeriet. De havde nemlig fundet ud af, at der var penge i at brygge og sælge øl.

More articles