Vælg miljøvenlig maling når du maler

04 januar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Skal du have malet – og det gælder uanset, om du selv har planer om at stå for opgaven eller om du vælger at benytte dig af en professionel maler – er det en god idé at have fokus på, hvilken slags maling der bruges. I dag hvor der er et langt større fokus på miljø og indeklima, er det vigtigt at du vælger den rigtige maling. Et dårligt indeklima kan blandt andet resulterer i hovedpine og vejrtrækningsproblemer.

Maling som vandbaseret maling, er langt mere miljøvenlig end maling der er oliebaseret der blandt andet indeholder mineralsk terpentin, hvilke du også bruger når du efter endt maling gør dine pensler rene. Når du skal vælge maling så kig efter et miljømærke på dåsen. I dag er de miljøvenlige lige så god en kvalitet, som de mindre miljøvenlige, så der er ingen grund til ikke at tænke på miljøet samtidig. Få mere at vide hos malernaestved.dk.

En tredje populær og miljøvenlig maling er kalkmaling. Den har den fordel, at den kan bruges på stort set alle flader lige fra træ til metal og så er den samtidig nem at bruge og tørre hurtigt.

image

Få råd og vejledning af din maler

Inden du går i gang med at male, er det en god ide at få råd og vejledning af din maler, som ikke alene har en uddannelse i at male, men også i at rådgive sine kunder, så de får det bedst mulige resultat.

Selvom du i princippet kan male med alle former for maling, så er det f.eks. bedre at bruge oliebaseret på udendørs træværk, da det er bedre til at holde vind og vand ude end vandbaseret maling. Omvendt kan du lynhurtigt bruge din bolig, hvis du har malet med vandbaseret maling frem for oliebaseret, hvor du bør vente til dampene fra malingen er forsvundet.

Flere Nyheder