Vælg flotte og funktionelle havelamper til haven eller altanen

25 februar 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Har du som så mange andre fået lyst til at få oplyst din have. Både de mere praktiske steder som ved hoveddøren, postkassen og husnummer, men også på terrassen, i selve haven eller på din altan har du et stort udvalg af udendørs lamper at vælge imellem.

Når du vælger er det vigtigt at du først og fremmest tænker på at det vigtigste er funktionaliteten men da der er så mange at vælge imellem er det muligt både at finde udendørs lamper, der både er pæne og funktionelle. 

Husk at være opmærksom på at du skal vælge nogle der oplades ved hjælp af solceller eller også skal de være batteridrevne, hvis du ikke har en udendørs stikkontakt. 

Få råd og vejledning af din elektriker

Hvis du ikke har udendørs stikkontakter og de lamper du har valgt kræver en stikkontakt, må du ikke selv gå i gang med at installere en stikkontakt. Det skal være en autoriseret elektriker der laver den del. Når du har en elektriker ude, kan du samtidig udnytte hans viden, erfaring og lange uddannelse og få gode råd og vejledning til hvilke udendørs lamper du med fordel kan vælge og hvor de skal hænge og hvor stærke de skal være. 

Alt afhængig af hvor lampen skal hænge og hvilke formål den har, betyder pæren nemlig også noget. Er det lys til altanen eller terrassen skal du vælge en lampe med en diffus pærer der giver hygge, men ikke som sådan skal oplyse noget. 

Har du et træ med en smuk krone, kan du vælge at få installeret et spotlys, som lyser op i træet og fremhæver kronen. 

Ved hoveddøren er det en god ide med en god kraftig pære, det gør det både nemmere når du skal låse op, men det afskrækker også tyve som bedst kan lide mørke.

Flere Nyheder