Træbriketter fra Kalundborg holder dig varm i hele landet

23 September 2020 Johanne Hansen

editorial

Holder på varmen

Træbrikketer kan holde dig varm hele vinteren, hvis du er en frossenpind uden lige. De kan dog også holde dig varm, hvis du bare synes, den skandinaviske vinter har fået grebet i dig lidt for godt og grundigt. Brændeovne og optænding er noget vi altid har gjort brug af i Norden, men det gør det ikke mindre populært – nej tværtimod.

I årenes løb er det blevet mere og mere moderne at have forskellige former for brændeovne – nogle er selvfølgelig mere in end andre. 

Hvad er det træbriketter kan, som almindelig brænde ikke kan?

Træbrikketer har den funktion, at de varmer rigtig meget. Ikke bare lidt, men rigtig meget. Det betyder, at man selvfølgelig også skal have en brændeovn, som kan holde til så høj varme. Hvis du er i tvivl om dette, kan du undersøge det ved at kigge i brugsanvisningen eller kontakte producenten for at være helt sikker. 

Derudover er træbrikketer fyring, som har en ekstremt god brændeværdi. Altså er det også det billige alternativ, hvor den næste eneste ulempe er, at det til gengæld sviner en del i forhold til almindeligt brænde.

Her kan man dog altid vurdere, om man vil give det ekstra for noget øko brænde, som er lidt bedre kvalitet. Her med henblik på smuld og snavs. Du kan også tage den billigste version, som til gengæld så har en lidt ringere kvalitet. 

Komprimeret savssmuld må være vejen frem

Træbrikketer er hovedsageligt bare komprimeret savssmuld. Og for at slippe på at bruge en formue på brænde hvert år, er det simpelthen en genial løsning, hvis du fyrer op for brændeovnen allerede sent oktober.

Det kræver selvfølgelig lidt overskud i form af oprydning m.m., men hvis dette er noget, du kan leve med, er træbrikketer uden tvivl vejen frem.

Træbrikketer er derfor værd at overveje, hvis du vil gå af nyere veje. Som sagt, kan du samtidig beholde de grønne veje, hvis det er noget du værdsætter højt. Dette gøres dog ved, at vælge øko træbrikketerne. Med andre ord: Der er muligheder til alle. 

More articles