Tips til at vedligeholde din bil

22 august 2021 Steffen Hansen

editorial

Som bilejer er det rart at vide hvordan man skal vedligeholde sin bil. Hvor tit skal den vaskes, hvor tit skal den støvsuges, og er der nogen ting du kan gøre, for at undgå rust og buler? Læs mere her i indlægget, hvis du ønsker nogle tips til at vedligeholde din bil!

Vask den i hånden

Har du en bil, som du ikke ønsker får et mønster af små ridser, så er det en god idé at vaske den i hånden. Her undgår du, at den får ridser af vaskebørsterne, som bliver brugt i en vaskehal. Ved vask i hånden er det dog vigtigt, at du bruger det rigtige udstyr, så du ikke selv står og ridser den med en forkert klud.

Få den behandlet for rust

Der er ingen bedre måde at undgå rust på, end ved at få den rustbehandlet når du køber den. Derfor anbefaler vi, at du får din bil behandlet for rust, inden du kører for meget i den. En rustbehandling koster et par tusinde kroner, og kan som regel holde i 4 til 7 år. Derfor er pengene godt givet ud, hvis det sørger for, at du ikke skal have den lavet senere hen.

Få en rustbehandling her: https://www.vestjysk-antirust.dk/

Overhold din service

Den fejl som flest laver, er at de ikke overholder service aftalen på bilen. En bil skal typisk serviceres minimum hver andet år, eller hver gang den har kørt 25.000 kilometer. Ved en service får den tjekket bremser, olie og alle andre ting, som holder din bil sikker såvel som sund at køre i.

Tjek olie ofte

Hvis der ikke er nok olie på din bil, så ødelægger du motoren lige så stille. Olie bruges til at smøre motoren, holde den sund og rask, og sørge for din bil virker mange år ud i fremtiden. Derfor kan det være en god idé at tjekke olie mindst hver 3. måned.

Flere Nyheder