Stort udvalg af økologisk te

17 maj 2021 Tina Høy

editorial

Nogle mennesker drikker både kaffe og te, fx kaffe om dagen og te om aftenen, men de fleste mennesker er enten te- eller kaffedrikkere. Kaffe dufter fantastisk og har nogle gode egenskaber, men te har også gode egenskaber og fordele som drik. 

Der er faktisk undersøgelser, der viser, at tedrikkere generelt levere sundere end mennesker, der ikke drikker te. Så kan man jo diskutere eller undersøge, om den type menneske, der vælger at drikke te i stedet for fx sodavand, i forvejen går mere op i sundhed, eller om det er teens egenskaber i sig selv, der gør dem sundere. 

Hvis du er tedrikker, forbinder du også te med en pause – i det mindste pausen fra arbejdet, når du henter en kop te – en hyggestund med en veninde eller mor, film i sofaen om aftenen, en undskyldning for at gå ind på en café. Hvis du prøver at holde dig fra de søde sager, kan en god kop te faktisk afhjælpe det og mætter lidt i sig selv. Fx kan man vælge en lakrids- eller frugtte, der er sød.

Økologisk te

Hvis du går op i sundhed, går du måske også op i økologi. Der er kun et lille udvalg af økologisk te i supermarkedet, men du kan få mere at vælge imellem på https://nordic-tea.dk/.

Når te er mærket som økologisk, er alle dele af produktionen tjekket efter regler og regulering. EU laver den overordnede europæiske mærkning og regler. I Danmark sørger Fødevarestyrelsen for at kontrollere fødevare- og internetbutikker med salg af økologiske produkter. 

Te kommer fra to typer træer, og man bruger teblade fra Camelia Sinesis og Camelia Assamica.

Udforsk de forskellige typer af te

Der findes forskellige typer te, og smagsoplevelsen kan være meget forskellig, så hvis du kender en, der ikke har prøvet andet end Medova og Kamillate, så prøv at servér noget nyt for dem. Der findes, urte- og frugtdrik, ren grøn, hvid og sort te, aromatiseret, Oolong, Jasmin, Matcha og Rooibos.

Flere Nyheder