Sport er sundt for både dig og dit barn

14 april 2020 Lykke Holzmann Søby

editorial

I de fleste af de ting, du gør her i livet, vil der være en vinder og en taber. Gennem sport kan dit barn lære at tabe og vinde med samme sind. De kan lære at acceptere og takle tab i stedet for at føle sig helt besejret. Du kan ikke vinde hver gang, og gennem sport kan dit barn lære at forstå, at det nogle gange er okay at tabe.

Oprethold disciplin

Enhver sport kræver en vis form for disciplin. Denne disciplin kan være mental, fysisk eller taktisk. For at blive bedre til en bestemt sportsgren kræver det disciplin. Uden selvbeherskelse ville det være svært at få succes. Disciplin hjælper spilleren med at nå sine mål og også til at nå deres fulde potentiale.

God disciplin værdsættes i sport, da der er straffe for dårlig disciplin. Ved at lytte til dig eller sine kammerater, lærer dit barn en vigtig evne, som kan hjælpe senere i livet.

Samarbejde

Samarbejde er en nødvendig færdighed at lære fra en tidlig alder. Et hold kan ikke lykkes, medmindre deltagerne arbejder sammen. Sport giver børn en vigtig lektion i at samarbejde. Ved at arbejde sammen lærer børnene hinandens styrker og svagheder og vil være bedre i stand til at beslutte hvad den bedste plan er for teamet.

Du kan starte med at købe et fodboldmål hos ude-leg og på den måde gøre dit barn interesseret i at spille fodbold. Andre måder at åbne op for interessen er ved:

Selv at være fysisk aktiv i en sport. Dette vil hjælpe barnet fordi du viser dem et godt eksempel.

Støt dit barns indsats inden for sport. Forsøg at være med til en hver kamp.

Prøv at begrænse den tid, der bruges på stillesiddende aktiviteter, såsom at se tv eller spille computerspil.

Spil fodbold med dit barn i haven

 

Flere Nyheder