Spar penge med håndværkerfradrag

23 november 2020 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle renovere dit hus eller din lejlighed, eller har du brug for hjælp til rengøring af boligen i det daglige? Så bør du undersøge om du er berettiget til håndværkerfradrag.

Hvad er et håndværkerfradrag?

Et håndværkerfradrag er et skattefradrag på visse ydelser og services som vedrører dit hjem. Håndværkerfradraget gør det muligt for dig at trække en del af udgifterne forbundet med disse tjenester fra i skat. Det kan for eksempel være håndværker arbejde, rengøring eller børnepasning.

I 2020 er håndværkerfradraget delt op i to grupper, nemlig håndværker ydelser og så det der i gamle dage blev kaldt for hjemmeservice. Hjemmeservice dækker over pasning af børn i hjemmet og rengøring af din private bolig. Du kan, med andre ord, spare en del af udgifterne i forbindelse med din renovering eller rengøring af dit hjem hvis du forstår at udnytte håndværkerfradraget til fulde. Og så slipper du for at spekulere over hvorvidt du skal have arbejdet udført sort.

Hvordan får jeg håndværkerfradrag?

Du kan opnå håndværkerfradrag på de oven for nævnte ydelser under en række betingelser. Får du udført håndværker arbejde i din bolig, og ønsker du at trække udgiften hertil fra i skat, skal du være opmærksom på at det kun er arbejdslønnen du kan opgive som fradrag – ikke omkostninger i forbindelse med indkøb af materialer. Samtidig skal du sikre dig at den håndværker eller det firma du benytter er moms registreret med cvr nummer.

For hjemmeservice ydelser gælder blot at den person som gør boligen ren eller passer dine børn skal være fyldt atten år og fuldt skattepligtig i Danmark. Og så skal du også være opmærksom på at du på årlig basis kan trække op til 12.000 kroner fra i skat ved håndværker arbejde, men kun 6.000 i forbindelse med dækning af udgifter til børnepasning eller rengøring.

Læs mere om håndværkerfradrag på husblog.dk

Flere Nyheder