Spar på varmeregningen med en effektiv varmepumpe

14 september 2018 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du drømmer om at have en bolig, som på én gang er energi effektiv, moderne og miljøvenlig, kan du med fordel begynde med at kigge på varmekilderne i dit hjem. Hvis du for eksempel er i besiddelse af et gammelt oliefyr, vil du nok opdage, at det ikke er nær så effektivt, som det har været – og desuden kræver en del mere vedligeholdelse. Og er du så uheldig, at dit hjem fortrinsvis varmes op af elpaneler, skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor stor en del af din elregning, som udgøres af udgifter til varme.

Bliv mere grøn – og spar penge – med en varmepumpe

Du vil nok blive temmelig overrasket over at finde ud af, hvor mange penge, du vil kunne spare alene ved at skifte dine gamle, ineffektive varmekilder ud med nyere og mere moderne ditto. En varmepumpe er et særdeles godt alternativ til såvel olie- eller pillefyr som elpaneler, idet energieffektiviteten er temmelig meget højere. Du vil kunne opnå en langt bedre udnyttelse af den tilførte energi med en varmepumpe, uanset om du vælger en jord til vand, en luft til vand, eller en luft til luft varmepumpe. Og i mange tilfælde har husejere oplevet at kunne skære op imod 80 procent af deres varmeregning ved at skifte til varmepumpe.

Tre forskellige slags varmepumpe – hvilken skal jeg vælge?

Når valget står imellem jord til vand varmepumpe (et såkaldt jordvarme anlæg) og så en luft til vand eller luft til luft varmepumpe, skal du være sikker på, at du har faciliteterne til den varmepumpe, du ønsker dig. En jord til vand eller luft til vand varmepumpe kræver et vandbaseret varmefordelings anlæg (vandradiatorer), og et jordvarme anlæg kræver tillige en stor grund. Med en luft til luft varmepumpe kan du få glæde af den store besparelse, der er ved en varmepumpe, selv om du har elvarme. Læs mere på gramenergi.dk

Flere Nyheder