Skal en gulvafsliber ordne hele gulvet i Horsens?

11 marts 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Umiddelbart kan det lyde som et omsonst spørgsmål at stille, om det er nødvendigt at få hele gulvet slebet ned i denne jyske by.

Men når man tænker nærmere over det, kan man måske godt forstå, at der er gulv-ejere i Horsens, der sidder med dette spørgsmål af flere grunde, når de kigger ned på deres træplanker.

Forestil dig for eksempel, at du har et gulv i Horsens, hvor der er kommet noget slitage via et hændeligt uheld, der ikke sker så tit, i et hjørne, eller der er kommet en mindre malerplet midt på gulvet, som man måske ikke lige kan se med det samme, men ved nærmere eftersyn godt kan bemærke.

Så vil man jo mene, at det kun drejer sig om at slibe gulvet ned på det bemeldte område, hvis der ikke er andre løsningsmuligheder at fjerne disse mærker med.

Man smider jo heller ikke hele køkkenet ud, bare fordi der er kommet en ridse på en skabslåge, så med samme argument kan man jo mene, det er lidt bombastisk at skulle slibe et helt gulv ned, hvis slitagen kun er opstået på enkelte områder, og det ikke ligefrem er på grund af almindeligt slid og en tiltrængt gulvafslibning over hele gulvet, der er udslagsgivende for en gulvafslibning.

Men her er det værd at bemærke, at selvom du skulle få slebet området væk, der har den bemeldte plet eller mærke, så vil du faktisk stå tilbage med en endnu større plet: Et mere afslebent og lysere område end resten af gulvet.

Det svarer lidt til at male et område og så droppe et område, fordi man ikke lige gider. Den slags gør man jo ikke.

Derfor er du nødt til at afsætte hele gulvet til at blive slebet ned, men formentlig kan du så nøjes med en mindre grov gulvafslibning, hvis gulvet er relativt nyslebent – og hvis det ikke er, er det jo en god årsag til lige at få slebet gulvet igen!

Flere Nyheder