Sikker akupunktur i Viborg ved professionel behandler

10 January 2019 Astrid Pedersen

editorial

Akupunktur er en af de mest kendte behandlingsformer med udgangspunkt i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). Den traditionelle kinesiske medicin operer med et system af behandlinger, som anskuer den menneskelige krop som en helhed, som også hænger sammen med sindet, sjælen og psyken. Inden for traditionel kinesisk medicin fungerer såvel diagnosticering som behandling således ud fra en holistisk betragtning.

Som behandling har akupunktur et langt større fokus på behandling af lidelsens årsag, ikke blot symptomerne, end vestlig medicin præsterer. Ofte bliver hovedpine patienter spist af med smertestillende piller, som kun fjerner de overfladiske tegn på sygdom, ikke den underliggende årsag. Akupunktur har en mere helheds orienteret tilgang til behandling af eksempelvis rygsmerter, migræne, spændingshovedpine eller allergi.

Akupunktur og meridianerne

Inden for akupunktur arbejdes der inden for et paradigme, i hvilket kroppens energibaner (også kaldet meridianerne) spiller en afgørende rolle for det fysiske såvel som det psykiske helbred. Meridianerne er baner, hvori kroppens egne energier (Qi eller Chi) kan flyde frit og uhindret, således at alle kroppens dele får glæde af energistrømmen. Er der opstået blokeringer i disse energibaner, kan det forårsage ubalancer i kroppen, hvilket igen kan føre til smertefulde tilstande.

Når akupunktøren stikker sine tynde nåle ind i de såkaldte akupunkturpunkter, får han eller hun adgang til at manipulere med meridianerne, og dermed fjerne disse blokeringer. Herved forløses kroppens egen energi, og kan atter flyde frit til alle dele af kroppen, og balancen kan genoprette. Dette giver kroppen de bedste forudsætninger for at hele sig selv.

Få tryg og sikker akupunktur hos certificeret akupunktør

Hvis du ønsker at lade dine smerter behandle ved hjælp af akupunktur eller anden alternativ behandling, bør du sikre dig, at din behandler er autoriseret inden for pågældende behandlingstype. Hos Brise Akupunktur kan du få akupunktur behandlinger såvel imod såvel smerter som i forbindelse med rygestop eller vægttab. Læs mere om akupunktur Viborg på brise-akupunktur.dk

More articles