Rotter på loftet

27 august 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Har du rotter på loftet får en hel anden betydning, hvis man finder ud af at der er flyttet en rottefamilie ind. De er bestemt ikke velkomne og skal fjernes så hurtigt som muligt, da de ikke alene er sundhedsskadelige, men de kan også ødelægge elektriske installationer og du kan risikere brand i huset. Som husejer er det din pligt at underrette kommunen, hvis du opdager du har rotter eller hvis du har mistanke om rotter. Kommunen vil sende en rottebekæmper ud til din bolig som vil undersøge sagen og sætte gift og fælder op, såfremt der er rotter. Det kan f.eks. være en rottebekæmper i Slagelse. 

Rotter i kloakken 

Hvis din kloak begynder at lugte og du er ikke i tvivl hvis det er den kan det enten skyldes at den er stoppet eller der er et hul et sted. Hvis der er hul et sted på kloakken er det dit ansvar som husejer at kontakte en kloakmester og få ham til at lave en TV-inspektion. Det skal være en autoriseret kloakmester. Hvis det viser sig at der er hul et sted i kloakken er risikoen for at få rotter tilstede og hullet skal lukkes. Hvis der ikke allerede er et filter på kloakrøret op til huset, kan du med fordel få et. Det forhindre rotterne i at kunne komme ind i huset via kloakken.

Du kan mindske muligheden for at få rotter ved at undgå at have nedfalden frugt liggende på din grund og hvis du har en kompost, bør du heller ikke smide gamle madrester ud. Minimer også de mørke fugtige områder, der kan være på din grund. Gamle brændestabler f.eks. 

Gennemgå dit hus og sikre at der ikke er den allermindste sprække. En rotte kan komme ind af selv det mest ubetydelige hul og kan klatre op af stejle vægge.

Flere Nyheder