Ridning – en alsidig sportsgren

10 marts 2020 Marie Pedersen

editorial

Ridning styrker din fysik og balance

At ride og omgås heste, kan på mange måder hjælpe både børn og voksne. Gennem ridning og pasning af en hest, kan især børn lære meget om det at have ansvar og at være tålmodig. At tage sig af et dyr, der er mere end dobbelt så stor som én selv, stiller bl.a. krav i forhold til sikkerhed. Der er også mange praktiske opgaver forbundet med hestens pleje og pasning, herunder rengøring af hestens boks og udstyr, der skal pudses og lægges på plads efter brug.

Selve ridningen styrker barnets motoriske evner og balance. Man tænker måske ikke over det, men det kræver utroligt meget kropsbevidsthed at sidde korrekt på hesten. Sidder man og falder sammen i ryggen, bumper rundt på hestens ryg eller har man urolige fødder, kan det gøre hesten nervøs, og du vil ikke kunne forvente at den forstår hvad du beder den om, hvis ikke du giver den klare signaler.

Find den disciplin, der passer til dig

Når du har din grundridning på plads, kan du begynde at spore dig ind på, hvilken disciplin du bedst kan lide. Kan du godt lide at det går lidt stærkt, og kan du reagere hurtigt? Så er ridebanespringning måske noget for dig. Kan du godt lide at mærke hesten arbejde under dig, og er du perfektionistisk? Så er dressuren med sin elegance og mange spændende øvelser måske noget for dig. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at du har det rette udstyr. Sørg altid for at bære en sikkerhedsgodkendt ridehjelm og et par praktiske støvler. Derudover vil et par ridebukser med ruskind på inderlårene hjælpe dig, så du ikke glider når du sidder i sadlen. Læs mere om rideudstyr her https://sportsbase.dk/billigt-og-sikkerhedsgodkendt-rideudstyr-til-nybegynderen/.

Du kan få meget mere inspiration til sport, træning, udstyr mm. her https://sportsbase.dk/.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

Flere Nyheder