Præmier kommer i mange afskygninger

16 marts 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Præmier er en essentiel del af enhver konkurrence, for selvom det er lige så spændende og interessant at se, hvem der er bedst i for eksempel en bestemt sportsgren, som dermed har håneretten og bærer titlen indtil næste gang, så forventer man jo at få noget fysisk med hjem som atlet eller hold, der beviser, at man er den retmæssige ejer af den givne titel.

Men det er jo også lidt sjovt at tænke på, at de færreste af os kan huske, hvordan særligt mange præmier i stævner ser ud, selvom vi måske kan reglerne i de givne sportsgrene og kan navnene på mange af holdene eller deltagerne.

Skulle der imidlertid ikke være inkluderet en præmie-overrækkelse, så ville der nok opstå stort hysteri og brok om aftalt spil eller manglende anerkendelse af vinderen og dem, der kom lige efter.

Det er jo nemlig i lige så høj grad anerkendelsen i at få præmien, som man går op i, selvom man allerede på daværende tidspunkt er begyndt at feste igennem over sejren.

Nogle gange får man pokaler, andre gange er det fade, skåle, medaljer og meget andet, som enten skifter fra slutrunde til slutrunde, eller man producerer et tilsvarende eksemplar hver gang – eller måske i form af en vandrepokal, som man så skriver den seneste vinders navn på.

Er man et hold, så har man måske et klubrum eller ligefrem et helt stadion, hvor man viser den slags præmier frem gennem tiden for at vise både et historisk tilbageblik, men også hvordan det er gået med holdet gennem tiden.

Dog er nogle præmier også så ikoniske, at man ikke kan forestille sig, at de skulle skifte udseende.

Men måske er du mere derude, hvor der skal oprettes et nyt stævne, og der skal skaffes en ny præmie til sådan et; så kan du jo købe det hos Pokalbutikken.

Flere Nyheder