Pas på med at give dig i kast med noget som tømrer, du ikke har forstand på

16 december 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan være en omfangsrig tømrer, der laver mange forskellige tømreropgaver i det danske land eller måske regionalt som tømrer i Skagen, eller man har valgt at specialisere sig i nogle bestemte opgaver, som man er måske den bedste til og bliver kaldt ud til.

Hvis denne specialist så bliver bedt om at lave noget mere overordnet, så vil man måske henvise til en generel tømrer, men hvis den almindelige tømrer så støder på en opgave, der er på kanten eller går udover vedkommendes ekspertise, så kan det kilde lidt i en for at prøve sig alligevel.

Det kan være for at vise for sig selv og kunden, at man godt kan, for man har da læst om det og kender til opgaven, men ren praktisk erfaring har man ikke.

Dette kan være forsøget, hvor man virkelig viser sine evner og udvikler sig!

Men det er måske ikke altid en god idé.

Kend dine begrænsninger som tømrer

Det kan jo tænkes, at man er nået langt med en opgave som tømrer, at man bare lige mangler en enkelt del, men det er her, man kommer til kort.

Man ved inderst inde, man bør anbefale en anden, der har mere forstand på det, til kunden, men omvendt kan man jo hurtigt komme i mål, hvis man gør det selv – og man kan tjene de ekstra penge.

Problemer er bare, at det kan gå helt galt, og når det så gælder for alvor her, så kan det virkelig få store konsekvenser.

Det er derfor, at man øver sig hjemmefra, hvor der ikke er så meget på spil, eller man kommer ud sammen med en mere erfaren tømrer, så man lærer, hvordan man gør.

Derfor skal man henvise til den, der kan sit kram her, og så kan øve sig derhjemme – eller acceptere sine begrænsninger og fortsætte med at blive god på det eller de område(r), man kender til.

Flere Nyheder