Overvejer du at konsultere en psykolog?

02 January 2020 admin

editorial

Der kan være flere grunde til, at man overvejer at konsultere en psykolog. Det kan være, at du går igennem en svær periode i dit liv. Måske du har angst, depression eller andre udfordringer, eller måske du egentlig har det fint men bare ønsker at kunne komme endnu bedre i kontakt med dig selv og derved bruge dine styrker bedst muligt. Uanset årsagen, så vil en psykolog kunne give dig nogle gode redskaber og hjælpe dig med at komme i bedre kontakt med dig selv og få løsnet op i nogle problemer, der spærre ben for dig. Du kan finde en dygtig psykolog her: https://www.psykologmetteherslund.dk/.

Den tunge rygsæk

Mange af de symptomer, der kommer til udtryk eller det, som vi føler, er en udefinerbar klods om benet, der hæmmer os, er ofte traumer eller gamle mønstre i forhold til overlevelsesstrategier. Vi har nogle uforløste følelser eller oplevelser, som vi blot lægger i rygsækken og forsøger at gemme væk. Men efterhånden som årene går, så vil denne rygsæk blive tungere og tungere, og til sidst bliver den for tung at bære. Det er en overlevelsesstrategi at fortrænge, men på et tidspunkt vil det komme op i os igen. Derfor er det en god idé at få bearbejdet traumer og svære perioder i ens liv, så man kan komme videre som et let og fornyet menneske.

Sær ord på sorgen og følelserne

Det er ofte sådan, at traumatiske oplevelser er forbundet med sorg, måske skyld og mange andre følelser, som det kan være godt at sætte ord på. Det samme gælder for, hvis du har mistet et nært familiemedlem. At få talt sorgen og tabet igennem kan være med til at fremskynde helingsprocessen. Generelt set er alle de følelser, du måtte gå og kæmpe med, helt normale. Med den rette hjælp, vil du kunne lære at leve med sorg og lignende uden at det bliver altoverskyggende for dig. Det gælder blot om at få fat i en dygtig og passioneret psykolog.

More articles