Opsæt den bedste form for ventilation muligt

04 marts 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man skal virkelig ikke undervurdere at have sådan et godt anlæg med ventilation opsat, specielt når der er tale om steder, hvor mange mennesker skal sidde og arbejde indenfor mange timer ad gangen.

Dette gælder begge veje i den forstand, at man altid skal have frisk luft at gøre med, da mennesker er skabt til at være ude i naturen, så når vi nu om dage enten er derhjemme indenfor, ude i noget lukket transport og hovedsageligt bevæger os frem og tilbage mellem arbejde, institutioner og indkøb, så er det ikke meget, vi bliver udsat for frisk luft.

Og når vejret så heller ikke indbyder for den gennemsnitlige dansker til at tilbringe fritidsstunder udenfor, så er vi meget afhængige af, at vi kan få noget frisk luft.

Dette kan man selvfølgelig opnå en del af ved at åbne et vindue, og det er da også vist, at sammen med solskin er frisk luft bare noget, der kan hjælpe på alt fra tungsind til hovedpine.

Men et åbent vindue er svært at regulere, det kan give gennemtræk, og det virker måske bedst for dem, der sidder lige i nærheden af vinduet eller vinduerne.

Nej, man er nødt til at opsætte et ventilationsanlæg, der kan bidrage med god og frisk luft over de arealer, hvor det skal komme folk til gode.

Dette skal så kunne reguleres efter årstider, så man enten kan åbne mere eller mindre op, så man kan få luft udefra.

Nogle gange kan man også tilrette temperaturen herfra, og nogle af disse ventilationsanlæg kan da også være meget miljøvenlige, så de udnytter naturens ressourcer til at omdanne energien udefra til frisk temperatur indenfor.

Derfor findes der også mange forskellige typer af ventilationsanlæg, man kan vælge i denne sammenhæng, men man kan heldigvis få hjælp til at vælge det rette anlæg.

Flere Nyheder