Ondt i ryggen? Få hjælp hos din fysioterapeut

06 november 2019 Astrid Pedersen

editorial

Lider du nærmest dagligt af hovedpine, og har du en mistanke om, at den stammer fra spændinger i nakke og skuldre? Oplever du en nedsat bevægelighed i dine led, og er du ofte øm og spændt over lænden? Tilbringer du mange timer krumbøjet over et tastatur hver eneste dag – og kniber det lidt med at variere din siddestilling?

Så er du ikke alene. Tusindvis af danskere, som fortrinsvis arbejder i siddende stilling, har problemer med ryg, nakke, lænd, skuldre og arme. Dette medfører som oftest symptomer i form af såkaldte spændings hovedpiner, og kan der ud over have svære konsekvenser for dit helbred. Du risikerer for eksempel at udvikle en smertefuld diskusprolaps, en indeklemt iskias nerve, eller sågar dårligt blodomløb og farlige hjerte kar sygdomme.

Der er, med andre ord intet godt at sige om stillesiddende arbejde og mangel på bevægelse i hverdagen.

Hvad kan en fysioterapeut gøre for mig?

Hvis du ønsker at gøre noget ved disse problemer, og forhindre nye i at opstå, kan du med fordel kontakte din lokale fysioterapeut. En fysioterapeut tilbyder andet og mere end blot massage. Med sin sundhedsfaglige baggrund, og på basis af mange års erfaring, kan en fysioterapeut gennem undersøgelse og interview med sikker hånd kortlægge dine problemer og skavanker.

En professionel fysioterapeut vil ikke udelukkende behandle manuelt, men også sørge for, at du gennem træning vedligeholder dine resultater. Derfor vil en fysioterapeut typisk udarbejde et målrettet trænings og behandlings program til dig, indeholdende øvelser, som du selv kan lave derhjemme, og som du kan udføre i fysioterapeutens praksis. Han eller hun vil notere din fremgang, og i takt hermed tage nye øvelser og behandlinger i brug.

Har du brug for at se en dygtig og veluddannet fysioterapeut i Skanderborg, kan du prøve den velrenommerede klinik Hørning Fysioterapi. Du kan læse mere på hoerningfys.dk

Flere Nyheder