Nyt transportmiddel på vej ind i gadebilledet

28 maj 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Endnu et elektrisk transportmiddel er i færd med at rulle sig ind på de danske stier og veje. Det to-hjulede køretøj ligner en segway – dog med den store forskel, at det ikke som segway’en har en lodret styrestang, som man holder fast i, når man kører. 

Det, vi taler om, er naturligvis det såkaldte segboard.

 

Det kræver øvelse at køre på et segboard. Til gengæld er det et klimavenligt alternativ til bilen, et hurtigt alternativ til gå-benene og et spændende alternativ til de mange andre elektriske transportmidler, som bliver mere og mere udbredte i gadebilledet i disse år, hvor måske især el-cykler og el-løbehjul bliver mere og mere almindelige både i byen og på landet.

Til at begynde med vil du formentlig have svært ved at finde balancen og teknikken på dit segboard. Men de fleste vil opleve, at øvelse gør mester – også i denne sammenhæng. Hav eventuelt en ven ved hånden, som du kan støtte dig til i starten. Når man først har fanget fidusen på boardet, er det svært at forstå, hvorfor det føltes så umuligt i starten. Det er lidt ligesom at cykle… Når man først har lært det, glemmer man ikke sådan lige, hvordan man gør.

Inden du erhverver dig et segboard, er det en god idé at lave lidt research, for der findes et utal af modeller i forskellige prislejer og med forskellige fordele og ulemper. Klik her hvis du vil have tips, ideer og inspiration. 

Vær i øvrigt opmærksom på, at selvom ‘segboard’ er det mest brugte navn på køretøjet herhjemme, vil du også støde på, at det kaldes andre ting. For eksempel er et hoverboard, et airboard, et oxboard, en mini-segway, et segway-board, en swegway og en airwheel alle mere eller mindre det samme som et segboard. I nogle tilfælde er det blot et spørgsmål om, hvad man vælger at kalde det.

Flere Nyheder