Når en gartner skal vælge sine planter med omhu

24 september 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvad skal en gartner egentlig overveje, når der skal plantes alt fra hække til træer og blomster i for eksempel en have, som vedkommende er blevet sat til at gøre pæn og vedligeholde, måske endda som anlægsgartner?

Der er faktisk ikke så få ting at tænke på, og det er jo nok også grunden til, at man kan lege gartner derhjemme, men hvis man skal være en professionel en af chancen, hvor der er penge og prestige på spil, så skal man helst have en uddannelse og løbende gøre sig erfaring.

Det er jo mest irriterende, hvis ens planter i haven går ud, der går sygdomme i dem, de drukner i vand, bliver misligeholdt eller på anden måde forgår, men hvis man er ansat til netop at undgå den slags som gartner et givent sted samt vedligeholde det og optimere det efter visse ønsker, så går det ikke at slække på den indstilling.

Som professionel gartner skal man tænke på ting som:

– Hvad er sæsonbetonet.
– Hvilke planter ser flottest ud sammen?
– Skal der stor vedligeholdelse til eller kun lidt?

Og flere rigtige mange vigtige ting, og hvis man har at gøre med en stor have, man skal holde ved lige, så bliver der endnu flere ting, man skal holde styr på.

Derfor kræver det ikke blot, at man har forstand på træer, planter og blomster og ikke er bange for at bruge kroppen og få jord under neglene, men også at man kan holde hovedet koldt, arbejde i meget slags vejr og have et konstant overblik.

Man kan jo risikere, at kunden kommer ind fra siden og beder om nogle ændringer, som ikke flugter med ens egne planer, men kunden har altid ret, så det er bare med at tilpasse sig derefter uden at surmule.

Mangler du en god gartner? Så kig ikke længere end hertil: https://bshaveservice.dk/

Flere Nyheder