Morskab og udfordring med en speed cube

21 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle finde på en opbyggelig og udfordrende gave til et større barn kan du med fordel kigge i retning af et fysisk legetøj – for eksempel en speedcube.

Hvad er en speed cube?

En speed cube, eller en Gear Cube som de også kaldes, er en videre udvikling af den kendte Rubiks Cube, også kendt under det populære navn Professorterningen. Hvor en klassisk professorterning er forsynet med en intern dreje mekanisme, som tillader hver side at dreje uafhængigt af de andre, kan elementerne i en Gear Cube takket være de mange tandhjul dreje i flere dimensioner.

Hvis du skal gennemføre en fuld rotation på en Gear Cube kræves der seks 180 graders drejninger. De synlige tandhjul gør mekanikken i en Gear Cube anskuelig forbrugeren hvilket gør Gear Cube til et velegnet stykke legetøj hvis du ønsker at introducere dine børn til puslelege af denne type.

En Gear Cube er typisk mere simpel at løse end en professorterning, sit mere avancerede design til trods, hvorfor du også sagtens vil kunne give dine børn succes oplevelser med en sådan – og så introducere dem til den mere krævende Rubiks Cube senere hen.

Hvorfor kaldes det en speedcube?

Grunden til at en Gear Cube også kaldes for en speedcube er at der ofte konkurreres på tid – såkaldt speedcubing. Når du løser en Gear Cube er det som oftest imod en modstander eller imod uret. Speedcubing er sjovt og udfordrende – og den eneste fare forbundet med speedcubing er at du kan få huden på dine fingre i klemme i et af de mange tandhjul som udgør mekanikken i en Gear Cube!

Hvor kan jeg købe Gear Cubes?

Hos MasterCubeStore kan du finde et stort udvalg af Gear Cubes til speedcubing – find din online speedcubeshop på MasterCubeStore.dk

More articles