Misbrugere har brug for kærlighed og støtte til at komme videre

02 december 2018 Lykke Holzmann Søby

editorial

Når vi skal have en person vi holder af der lider af alkoholisme i alkoholbehandling, kræver det en masse kærlighed, støtte og forståelse 

Alkoholafhængighed påvirker mere end kun alkoholikeren. Hele deres familie og støtte system forandres i processen. Når det er en du har kær der skal i alkoholbehandling, så sørg for at de føler dig elskede og støttede på alle tidspunkter, for det er ofte ensbetydende med at få dem til at tage helbred alvorligt.

Det er vigtigt at vælge en facilitet med et empatisk og forstående personale. Det er en stor beslutning at tage og svært at få en alkoholiker i alkoholbehandling, og de kan nogle gange føle at de bliver straffet, derfor er det vigtigt at lade dem vide hver eneste dag, at du er stolt af dem, og at du tror på at de kan klare det. Det kan være med til at gøre hele forskellen for deres fremtid som ædru.

Når din pårørende indlægges til alkoholbehandling, er vedligeholdelsen af ​​dit eget helbred og velbefindende meget vigtigt – så du ikke går ned med flaget. På mange alkoholbehandling steder arbejder terapeuterne sammen med familiemedlemmer for at lede dem gennem processen.

Når din pårørende forlader behandlingscentret, er det vigtigt for dig at være forberedt og uddannet til tiden der kommer bagefter uden alkohol.

Tal med professionelle om efterbehandling

Alkoholbehandling er den bedste måde at starte sin ædruelighed på, men det virkelige arbejde sker, når patienten ikke længere er indlagt på behandlingsstedet og skal tilbage til den “virkelige verden”. Der er mange behandlingssteder der vil lære dig, hvordan du får alkoholbehandlingen kombineret med solid familie støtte.

Professionelle rådgivere kan hjælpe dig med at lære at få nogen til at blive i alkoholbehandling mod deres vilje. Der findes også en del støttegrupper der kan hjælpe din pårørende, efter at de har gennemført alkoholbehandling på et rehabiliteringscenter.

Flere Nyheder