Man skal respektere de lukkede døre

18 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

At respektere de lukkede døre kommer i spil mange steder, hvor det kan være på spillesteder, hvor man har sat skilte på, at disse døre kun må benyttes af personale, backstage til musikere eller som nødudgang, og det skal man respektere – derfor er de døre som regel lukkede/låst/eller har en kode på sig, før man kan komme ind.

Det kan også være midlertidigt, at en dør er lukket, hvis der foregår et lukket møde på et kontor, eller der er nogle, der lige skal snakke sammen, hvor de så ikke vil forstyrres, selvom det er et fælles lokale, så man sætter et midlertidigt skilt på, at man ikke vil forstyrres, eller man på anden måde angiver, at andre ikke må komme ind her.

Så kan det også være i et kollegium, hvor der er nogle beboere, der lige vil have noget fred, eller det er børnene i familiens hus, der gerne vil have lidt privatliv.

døre

Den lukkede dør må man bare acceptere

Det kan være lidt svært at acceptere de lukkede døre, hvis man nu føler, man har gjort noget galt for den, der lukkede døren, og man gerne vil veje det op igen, eller man har en løsning på at hjælpe.

Ganske enkelt kan det jo også være fordi, man synes, der har været lige lovligt stille længe nok derinde i rummet, så man gerne vil tjekke, om der er liv derinde.

Som regel er sådan en dør dog også låst, så man ikke bare kan brase ind, hvorfor det også er bedre at banke på, end at man forsøger at åbne, for bare tiltaget med at forsøge at åbne kan give det forkerte signal for dem, der er derinde og opdager det.

Så man skal virkelig have en begrundet mistanke, inden man forsøger at komme ind på den anden side af en lukket dør.

Flere Nyheder