Man har set folk leve i brugte biler

12 marts 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det lyder helt langt ude at tænke på i dagens Danmark, men der er faktisk folk, der lever eller har levet i deres biler.

Det er måske ikke på samme måde, som man ser det i udlandene, hvor der er større skel mellem rig og fattig, men det kan godt sammenlignes lidt, hvor vi her vil opstille nogle af de forskelle og sammenligninger, der er med at leve i ens brugte bil i større eller mindre omfang.

I et udenlandsk tilfælde er det måske reelt og fuldt favnende, fordi man ikke har mulighed for at betale for en husleje til at kunne bo et sted, så man sover, lever og opholder sig i ens bil, som man har parkeret et sted, hvor der er gratis parkering.

Det kan være hos en ven, et offentligt sted eller noget helt tredje.

Så leves livet fra denne bil, om man så er et narkovrag, hjemløs eller prøver at komme på fode igen.

Når en dansker lever i sin bil

Det ovenstående tilfælde ser man ikke så meget af i Danmark, men det kan da forekomme og vil måske også igen, selvom de er sjældne og ikke sker i samme brede omfang, som det ses i udlande.

Sådan noget som at have en bil er jo noget luksus for mange mennesker, da der så er større chance for at finde et tag over hovedet i et hus.

Så det er lidt en skævvridning ved vores moderne, vestlige kultur, at man må leve på bunden i et “luksusprodukt”.

Men i det danske tilfælde kan det være, at man har købt en bil hos en bilforhandler i Aalborg, hvor man så rejser mellem mange forskellige boliger fra ens egen, kærestens, familiens og videre til arbejdet, så man næsten føler, at man bor i bilen.

Dog kan der være de ekstreme tilfælde, hvor man har postadresse hos en anden person, men hvor man så reelt lever i ens egen bil.

Flere Nyheder