Maling af en enkelt væg og valget af maling dertil

08 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan sagtens svare sig at nøjes med at male en enkelt væg, og det handler ikke om et spørgsmål om dovenskab, at man vælger at gøre blot dette og ikke male de andre vægge med samtidig.

Årsagen kan være, man skal have rettet nogle overfladiske skrammer på lige dén bestemte væg, som ikke kræver, at man skifter tapetet ud eller skal til at pudse væggen ned, men således, at man blot foretager maling af en enkelt væg i denne henseende.

I den situation skal man huske at vælge den maling, som de andre vægge er malet med, hvis man ønsker et nogenlunde ensrettet resultat, som det så ud, før man fik de bemeldte skader på væggen.

Har man noget maling liggende i samme farve, som kunne være den farve fra samme bøtte, som man malede med i sin tid, og som stadig er brugbar, er det klart en god idé at bruge den bøtte maling, så man ikke skal til at rende ud at bruge tid og penge på at finde noget ny maling.

Skulle det scenarie dog blive nødvendigt, så skal man helst besøge samme malerbutik og købe den præcis samme maling, som man gjorde sidst. Måske kan ekspedienten nede i butikken være behjælpelig her, hvis vedkommende kan huske, hvad du købte sidst.

For selvom farven måske ligner den samme, som den du har derhjemme på de andre vægge, så duer det ikke, hvis der er en lille eller flere nuance(r) til forskel, da det vil kunne ses tydeligt, når du maler den bestemte væg op igen.

Derfor skal du vælge den samme maling med samme kode og type, som du gjorde sidst.

Er du derimod ude i, at du gerne vil have en anden farve på den væg, der kan stå i kontrast eller i forlængelse af de andre, så er dette bestemt også en mulighed.

Dette emne er der skrevet flere artikler om og er spændende læsning.

More articles