Løsninger til ulige længder og krøller på gardinerne

26 april 2021 Anders Lundtang Hansen
image

Ulige længder på gardinerne skal her helst ikke forstås på den måde, at man opdager, at man har kommet til at klippe gardinerne ud i nogle længder, så de skæve i bunden i forhold til vindueskarmen.

Måske kan man være kommet til at afvige med et par millimeter, men overordnet skal de gerne tilpasses og klippes i samme længde – ellers må man få professionelle folk til at gøre det.

De ulige længder skal faktisk mest forstås i forlængelse med det, at man har krøller i gardinerne, for de krøller kan være med til at give et optisk indtryk af, at gardinerne faktisk er skæve, selvom de slet ikke er det.

Den første løsning er selvfølgelig, at man måler til ved vinduesrammen, hvor man også tager højde for, hvis der nu er en vindueskarm, der stikker ud, eller man har en radiator eller et møbel, som gardiner kan falde ned på.

Man starter således med at måle til, inden man selv – eller en professionel – klipper gardinerne til de enkelte steder.

Gardinerne skal se flotte ud i sidste ende

Disse gardiner kunne jo være nogle hør gardiner, da det ikke så meget gælder for persienner for eksempel.

Og siden nogle hjem kan være meget specifikke i deres mål til vinduesrammen, måske fordi de sidder i et gammelt hus, så kan man blive nødt til at måle til ved hvert vindue, så de passer ind.

Måske skal man endda have dem klippet lidt skævt til, så de passer med rammen.

Endvidere skal der stadig tages højde for den enkelte vindueskarm og nips i vindueskarmen samt møbler derunder.

Et andet tip er, hvis gardinet krøller opad, at man sætter en lille vægtkrog i i bunden, som kunne være en sikkerhedsnål med mønter i, så man kan tilpasse vægten.

Og ellers skal man også huske at stryge ens gardiner, hvis de kan holde til det, så de ikke krøller.

Flere Nyheder