Lækker og velsmagende kylling i karry – lav den selv

06 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Sommeren er for længst forbi – og det i år så lune efterår går også så småt på hæld. Det er på tide at skifte de lette middagsretter ud med varme simreretter og gryderetter og tilføje masser af hygge, varme og næring til aftenmåltidet.

Du kan således med fordel kigge dybt i din bedstemors kogebog for at finde inspiration til familiens aftensmad. De traditionelle danske retter, som de fleste kender og holder af, er nemlig for langt de flestes vedkommende nemme at lave og billige at købe ind til samtidig med at de smager fantastisk og ligger rigtig godt i maven!

Kylling i karry – en moderne klassiker

Det danske køkken er ikke begrænset til at omfatte brun sovs og kartofler. Faktisk har de danske kogebøger gennem tiderne hentet megen inspiration fra det store udland, og ikke været blegt for at inkludere såvel råvarer som krydderier og metoder til madlavning fra det store udland.

En af de helt store klassikere inden for denne genre er kylling i karry. Kylling i karry på dansk manér har måske ikke så forfærdeligt meget at gøre med den traditionelle indiske curry, hverken når det handler om smag eller styrke. Til kylling i karry anvendes karry pulver, som er et blandings produkt uden den helt store forbindelse til sit originale forlæg. Karry pulver indeholder dog de fundamentale ingredienser som for eksempel bukkehorns frø, ingefær, hvidløg, chili, gurkemeje, koriander og nelliker, som alle bidrager til at give karryretter en rig og rund smag.

Du kan selv bestemme om du vil bruge mild eller stærk karry til at fremstille kylling i karry – og hvor meget karry du vil hælde i. Langt de fleste børn og voksne elsker den bløde flødesovs og de møre kyllingestykker. Og så kan du altid fremstille en stor portion, så du kan fryse retten ned og gemme til andre aftener.

Find den fulde kylling i karry opskrift på dk-kogebogen.dk

More articles