Lad ikke angst blive en livsstil

10 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Alt for mange mennesker lever hver dag med angst – enten i form af generaliseret angst, social angst, en enkelt fobi, PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), eller med anfald af panik angst, som rammer som et lyn fra en klar himmel.

Dette er i sagens natur utroligt hæmmende for et godt liv med masser af spændende aktiviteter og oplevelser. Når man ikke ved hvornår angsten næste gang rammer, kan det godt være rigtig svært at more sig.

Desværre er der mange angst ramte mennesker, som aldrig gør noget ved deres tilstand. Selv om det er muligt at komme angsten til livs og lære at leve med den uden at lade den ødelægge tilværelsen, vælger mange bare at lade angsten dominere. Og det er faktisk synd – især når du med hjælp fra en dygtig behandler kan komme rigtig langt.

Få hjælp til angst hos en dygtig autoriseret psykolog

Du kan for eksempel søge hjælp hos en psykolog. En psykolog er en person, som efter at have gennemført en seksårig kandidat uddannelse i psykologi har opnået autorisation til privat praksis gennem en række kurser og en afsluttende eksamen hos Dansk Psykolognævn.

Mange psykologer, som praktiserer privat, har specialiseret sig i behandling af mennesker med angst. I langt de fleste tilfælde vil behandlingen bestå i det, man kalder kognitiv terapi eller meta kognitiv terapi, som tager udgangspunkt i samtale og bestemte øvelser. Her igennem vil angst patienten lære sin sygdom at kende – og det er i særdeleshed gennem kendskabet til angsten, at man allerbedst kommer den til livs.

Dette betyder ikke, at du bliver helbredt for din angst, men lærer at leve med den som det eksistentielle grundvilkår den er. Du lærer med andre ord ikke at lade angsten styre dit liv, og at kunne håndtere den når den opstår.

Læs mere om livsstil, behandling og terapi på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder