Lad en reumatolog hjælpe dig af med dine smerter

10 januar 2022 Astrid Pedersen

editorial

Oplever du ofte smerter bestemte steder på kroppen – for eksempel i hoften, i knæet eller ved skulderleddet? Så kan det skyldes en gigt tilstand. Og her bør du søge hjælp hos en professionel reumatolog.

Hvad er en reumatolog?

En reumatolog er en speciallæge som primært beskæftiger sig med gigtsygdomme og andre lidelser som kan have indflydelse på bevæge apparatet. Til disse hører blandt andre diverse former for gigt for eksempel slidgigt, urinsyre gigt, psoriasis gigt og leddegigt samt osteoporose, myositis, fibromyalgi, senebetændelse, lupus, Bechterews sygdom, Wegeners granulomatose, Sjögrens syndrom og sklerodermi.

Fælles for alle oven for nævnte lidelser er at de har effekt på bevæge apparatet, og dermed førligheden. I yderste konsekvens vil en sådan lidelse være direkte invaliderende. Det er derfor meget vigtigt at den behandles mens tid er. Og denne behandling ydes som regel efter at en reumatolog har stillet en diagnose.

Hvad laver en reumatolog?

Reumatologen har specialiseret sig inden for diagnosticering og behandling af den type sygdomme som er nævnt i afsnittet oven for.

image

Især de systemiske autoimmune lidelser så som leddegigt og fibromyalgi behandles som oftest ved hjælp af anti inflammatoriske midler som samtidig har en smertestillende virkning. Ved denne behandling kan patienten bevæge sig uden at skulle føle ulidelige smerter, og samtidig kan den inflammatoriske tilstand holdes nede.

Du kan hos en reumatolog også få behandling for eksempelvis slidgigt, som er en lokal gigt tilstand. Oplever du for eksempel smerter i skulderleddet kan det skyldes slidgigt. Her behandles ofte med en såkaldt blokade, som mindsker smerterne og øger mobiliteten i leddet.

Hvor kan jeg gå til reumatolog i Nordsjælland?

Hvis du leder efter en dygtig og kompetent reumatolog i Nordsjælland kan du med fordel opsøge Reumatologi Klinikken i Værløse. Du kan læse mere om Reumatologi Klinikken, og bestille tid online via klinikkens hjemmeside på reumatologiklinikken.dk

Flere Nyheder