Lad din tandlæge give dig flotte og stærke tænder

16 august 2022 admin

editorial

En tandlæge kan hjælpe dig med at forebygge forskellige lidelser i tænder og tandkød. Her tænkes særligt på karies. Karies, også kendt som huller i tænderne, er en bakteriel infektion, der forårsager demineralisering og ødelæggelse af tændernes hårde væv.

Det første skridt i forebyggelsen af caries er at få en grundig rengøring af tænder og tandkød. Dette kan gøres på din lokale tandklinik. Tandlægen kan tage røntgenbilleder for at sikre sig, at du ikke har nogen begyndende syreskader, der viser sig som misfarvninger mellem dine tænder eller under tandkødsranden.

Hvis du har syreskader, der kan føre til et hul i tanden, kan tandlægen slibe dette væk. Dernæst forsegles bullet med en plastfyldning. Du kan også få monteret en kunstig tandkrone, hvis tandlægen vurderer, at tandens skader er for omfattende til at de vil kunne repareres med en fyldning. Og i svære tilfælde kan tandlægen anbefale et implantat.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning for en manglende tandrod. Implantater er fremstillet af titanium og placeres kirurgisk i kæbeknoglen. De dækkes derefter med en porcelænskrone.

tandlæge

Tandimplantater er en god mulighed for personer, der har mistet en eller flere tænder på grund af skade eller sygdom. Er det ikke muligt at indoperere et implantat, kan tandlægen henvise til en tandtekniker, som kan fremstille en protese.

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en kunstig anordning, der bruges til at erstatte manglende tænder. Der findes forskellige typer tandproteser, f.eks:

-Tandproteser: Disse er aftagelige og kan være komplette eller delvise. De er lavet af akryl eller metal og passer over tandkødet.

-Broer: Broer er normalt fremstillet af porcelæn, der er smeltet sammen med metal, og de er cementeret til de naturlige tænder på hver side af den plads, som den manglende tand/tænderne har efterladt.

-Implantater: Implantater er fremstillet af titanium, og de placeres kirurgisk i kæbeknoglen. De fungerer som støtte for en tandprotese (krone, bro eller proteser).

Læs mere på https://beringhus.dk/.

Flere Nyheder