Konflikthåndtering ved professionel erhvervspyskolog

11 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

På en arbejdsplads, hvor mange mennesker tilbringer mange timer sammen hver eneste hverdag, kan det være nærmest umuligt at undgå konflikter. Der kan opstå konflikter medarbejderne imellem og mellem medarbejdere og overordnede.

Det er vigtigt at der tages hånd om konflikterne, allerhelst mens de er i deres spæde vorden. Ellers kan en mindre konflikt sagtens gå hen og udvikle sig til en længere varende fejde med nedbundne negative følelser og skjult aggression. Og så kan du risikere at stå med et kronisk dårligt arbejdsmiljø, en syg kultur og en sur stemning på arbejdspladsen.

Derfor er det en god idé at lade en dygtig fagperson mægle i medarbejdernes konflikter så såre disse opstår. Og til dette formål kan du vælge en dygtig erhvervspsykolog med speciale inden for konflikt håndtering og mægling.

Hvad er psykologisk konflikt håndtering og mægling?

Konflikt håndtering er en form for mægling parterne imellem, foranstaltet ved en uvildig og neutral tredje part. Man kan sammenligne erhvervsmæssig konflikt håndtering med en del af den terapeutiske mægling som finder sted inden for det der kaldes parterapi. Her vil en psykolog gå ind og hjælpe parterne med at sætte ord på de svære forhold og det der trigger dem. På den måde kan de stridende parter komme tættere på sagens kerne og samtidig opnå en bedre indsigt i hverandres synspunkter.

Ved konflikt mægling efterstræbes det samtidig at opbygge en fælles forståelse for hvorledes fremtidige konflikter håndteres indbyrdes i afdelingen eller i arbejdsgruppen. Således får I alle sammen gode og nyttige redskaber som kan være til glæde og til gavn for jeres samarbejde og positive gruppe dynamik fremadrettet.

Hvem kan hjælpe med konflikt håndtering i Ringsted?

Har din virksomhed sin beliggenhed i Ringsted kan du kontakte erhvervspsykolog Elin Vagner for en uforpligtende samtale omkring virksomhedens behov for konflikt mægling. Læs mere på http://www.psykologiskcoaching.dk/jegtilbyder/konflikthaandtering-forebyggelse-og-maegling/ 

More articles