Kom i god tid til din aftale med din øjenlæge

29 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvordan har du selv med, at folk kommer for sent til dine aftaler, om det så er på arbejdet eller i det private til middag for eksempel?

Det kan ødelægge ens arbejdsrutine den dag, fordi man venter forgæves på noget, der aldrig kommer – og maden bliver kold, fordi gæsterne ikke kan finde ud af at dukke op til tiden.

Forestil dig så lige, at du har en tid ved øjenlægen, som du sådan set ikke har glemt, men noget andet “vigtigt” trak lige ud, så nu er du forsinket.

Receptionisten kigger på uret ved mødelokalet, og på stedet har de måske en politik om, at hvis man er X antal minutter forsinket, så kommer den næste klient bare foran i køen, fordi det gør systemet lettere ved, at folk ikke skal have særbehandling – eller man skal lytte til mange undskyldninger fra folk.

Vi siger ikke, du så skal halse afsted i din bil, men måske kan en opringning – på den lovlige måde – lige være på sin plads, for så ved de på klinikken, at du er på vej og ikke har glemt dem.

Kør for den sags skyld altid i god tid og lyt til trafikradioen, hvis der skulle være uheld eller ændringer ved trafikken, og hav gjort dig klar med, hvor du ved, du kan parkere.

Er du med det offentlige, så tag for en sikkerheds skyld altid lige en afgang før, så du har lidt tid at løbe på, hvis du misser et skift, eller du bliver bremset af andre uheldige grunde.

Det gør arbejdet lettere for øjenlægen at vide, om man har glemt aftalen, eller om man er på vej.

I den forbindelse er det altid lettere at ringe end at sende en sms eller mail om, at man er forsinket, da receptionisten nok er mere klar ved telefonen end til at tjekke mails.

Flere Nyheder