Køb træpiller i Esbjerg

17 August 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de mange danske husejere som opvarmer din bolig ved hjælp af et pillefyr? Så har du brug for de rette træpiller.

Hvis opvarmningen af din bolig skal være bæredygtig i såvel økonomisk som klima og miljømæssig forstand er det vigtigt at du fyrer med de helt rigtige træpiller i god kvalitet. Ellers går såvel dine penge som dine grønne intentioner op i røg – så at sige.

Hvorfor bruge et pillefyr?

Der er mange fordele ved at anvende et pillefyr i forbindelse med opvarmning. Det er forholdsvis nemt selv at fylde brændstof på et pillefyr. Træpiller er nemme at have med at gøre, og sikre at opbevare.

Dit pillefyr vil, såfremt du fyrer med træpiller i høj kvalitet, ikke have behov for hyppig rensning og reparation. Gode træpiller med en høj brændværdi danner nemlig ikke særlig megen sod, aske eller slagger. Og benytter du de rigtige træpiller er opvarmning med pillefyr faktisk ganske miljø og klima venlig – og skånsom over for pengepungen.

Hvad er træpiller lavet af?

Træpiller er, som navnet måske nok kan antyde, fremstillet ud af træ. For de fleste træpillers vedkommende er der talle om fast sammenpressede piller af spænder og savsmul.

Træpiller fremstilles således af overskuds produkter fra savværker. I de bedste træpiller finder du udelukkende rent træ, frit for imprægnering eller maling. Det er som regel træsorter så som fyr og gran som anvendes i forbindelse med fremstilling af træpiller.

Hvordan vælger jeg de bedste træpiller?

Du bør udelukkende vælge træpiller som er fremstillet af rent træ. Fyrer du med træpiller som har rester af maling, tæpper, imprægnering med videre i sig er det ikke alene skidt for miljøet. Det kan også være skadeligt for dit pillefyr. Og derfor bør du vælge træpiller fra en pålidelig leverandør.

Find træpiller i Esbjerg hos mrpiller.dk

More articles