Kend til godsets forhistorie

20 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du vil virkelig blive den, som der imponerer dit følgeskab, hvis I tager på et gods enten for at overnatte, eller hvis der er et arrangement såsom en udstilling, en udendørskoncert eller et biltræf, og du så kan tegne og fortælle om godsets, egnens og områdets historie.

Dette gælder både, om du er sammen med familien, eller du har taget din date med til denne oplevelse, hvor du så kan vise, at du både er kulturel, men også intellektuel.

For det er ikke alle, der tager sig tid til at skue bagud og forstå den historie, der har været med til at danne os, men man siger som bekendt, at man skal kende til fortiden for at forstå nutiden og dermed forme fremtiden.

Så før turen går til et specifikt gods, så kan du lige læse op på et på nettet, i bøger og andre steder, der har information om dette sted.

Bliv den uofficielle guide på dette gods

Og du behøver jo ikke være det åbne leksikon, der barer lister en masse informationer op uden hoved eller hale i sig.

Som I bevæger jer rundt omkring på dette gods, så kan du fortælle om det, I ser, om det er haven, malerierne af de tidligere beboere eller arkitekturen i bygningerne.

Så kan du også se, om der er nogle af emnerne, der interesserer dine medhørere mere end andet, så du kan slå ned på disse felter og uddybe disse.

Du kan ende med at tiltrække dig nogle andre besøgende, der spørger dig ind til godset, som du så kan forklare om stedet for.

Skulle der være nogle, der bor på stedet eller kender til området, så kan I verificere hinanden med informationer om stedet.

Man er nødt til at genfortælle de historier, så de ikke ender i glemmebogen for altid.

More articles